Kako poceti i koji su uslovi za pocetak obuke???

Uslovi Za Početak Obuke:
– navršenih 17 godina i 9 mjeseci starosti
– ljekarsko uvjerenje
– lična karta

Dođite u auto školu “MAXLINE” i upišite se na obuku za osposobljavanje, nakon čega slijedi potpisivanje ugovora i dogovor termina teoretske nastave i instruktora vožnje.

Ljekarski Pregled…
Pri ovlaštenoj zdravstvenoj ustanovi obavite ljekarski pregled za vozača vozila za onu kategoriju koju želite da polažete nakon čega ćete dobiti ljekarsko uvjerenje.

Teoretski Dio…
Svakog radnog dana u poslijepodnevnim terminima auto-škola “Maxline” organizuje i održava predavanja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja. Poslije odslušanog teorijskog dijela nastave kandidati počinju sa vježbanjem izrade testova. Polaganje ispita u prostorijama Ministarstva obrazovanja i nauke kantona Sarajevo (MONKS). Na raspolaganju vam stoji mnogobrojna literatura, video materijal te računari sa edukativnim softverom, primjerima i zadacima.

Polaganje Testova…
Organizuje i sprovodi Ministarstvo obrazovanja i nauke kantona Sarajevo (MONKS). Ispiti se u gradu Sarajevu organizuju svakim radnim danom. Raspored polaganja dostupan je na stranici www.monks.ba. Položen teorijski dio je uslov za prelazak na sljedeći korak – polaganje ispita iz pružanja prve pomoći.

Prva Pomoć…
Nakon položenog ispita iz oblasti propisa o bezbjednosti saobraćaja na putevima (testova) kandidat pristupa polaganju prve pomoći. Polaganje ispita prve pomoći organizuje se u prostorijama Crvenog krsta odnosno Crvenog križa. Tek po položenom ispitu iz prve pomoći kandidat stiče pravo da otpočne sa praktičnim dijelom obuke tj. vožnjom.

Časovi Vožnje…
Časovi vožnje se obavljaju na poligonu, javnim cestama i na ulicama grada. Termini vožnje se dogovaraju direktno sa svojim instruktorom i prilagodjavaju se kandidatu. Po završetku časova vožnje možete se prijaviti za polaganje vozačkog ispita u prostorijama auto škole.

Polaganje Vozačkog Ispita…
Ispiti se u gradu Sarajevu organizuju svakim radnim danom. Raspored polaganja dostupan je na stranici www.monks.ba

ahmedvela
KAD ME KONTAKTIRATE TAD CE TE I SAZNATI ! nadam se da Vas necu razocarati

Komentariši